لوله ها انواع مختلفی دارند، که هر کدام آن ها با توجه به کاربردشان از متریال و مواد مختلفی ساخته می شوند. در این مقاله با ما همراه باشید، تا با انواع لوله های فلزی آشنا شوید. با کارخانه خاورصنعت هما، تولید کننده انواع لوله و پروفیل همراه باشید.
لوله های فلزی
لوله های فلزی از جنس فولاد می باشند. از این لوله ها برای انتقال سیالات گازی، لوله کشی آب و مصارف مختلفی در صنعت ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بهتر است بدانید، که به صورت کلی از لوله ها در مصارف مختلفی مانند تاسیسات و ساختمان، لوله کشی آب و فاضلاب، پتروشیمی، نفت و گاز استفاده می شود. قیمت لوله های فلزی بر اساس جنس مواد اولیه، روش تولید، طول لوله و نوع آن متفاوت می باشد.
انواع لوله های فلزی
در سطر زیر به انواع لوله های فلزی و کاربرد آن ها اشاره شده است:
-
لوله مبلی
به لوله مبلی لوله سبک یا روغنی نیز گفته می شود. یکی از مواد اولیه این لوله ورق سیاه روغنی می باشد. ورق سیاه روغنی در سه گرید متفاوت ST12، ST14 و ST37 موجود می باشد. وزن این لوله سبک است، به همین دلیل از این لوله در صنایعی مانند دوچرخه سازی، خودرو سازی، ساخت مبل و…. استفاده می شود. این نوع لوله نسبت به دیگر لوله های فلزی قیمت بیشتری دارد.
-
لوله مانیسمان
لوله مانیسمان به خاطر این که در فرآیند تولیدشان نیازی به جوشکاری ندارند، به لوله بدون درز نیز معروف است. فرآیند تولید این لوله ها با لوله های درز دار متفاوت می باشد. لوله های مانیسمان نسبت به دیگر لوله های فلزی مقاومت بیشتری نسبت به فشار و نیروهای مکانیکی دارند. به همین خاطر از این لوله های در پتروشیمی، پالایشگاه، نیروگاه ها، بویلرها و…. استفاده می شود. لوله های مانیسمان در سایزهای مختلفی مانند یک دوم اینچ تا 24 اینچ با ضخامت های متفاوت تولید می شوند.
همچنین بهتر است بدانید، که ضخامت لوله ها بر اساس جدول استاندارد لوله تولید می شود، که به آن اسکجول Schedule گفته می شود.
-
لوله جدارچاه
یکی دیگر از انواع لوله های فلزی، لوله جدارچاه می باشد. از این لوله ها به خاطر داشتن شیارهای سطحی در دیواره چاه ها استفاده می شود. این لوله ها با توجه به جنس خاک دیواره چاه و عمق چاه نصب می شود. گاهی این لوله ها را به گونه ای می سازند، که قابلیت تفکیک نوع سیالی که از آن عبور می کند، را دارد. گاهی نیز جنس آن ها از استیل و یا ورق های گالوانیزه می باشد.
-
لوله گالوانیزه
گالوانیزه کردن لوله ها در برابر خوردگی سطح داخل و یا خارج آن باعث می شود، که خواص لوله بهبود پیدا کند. به همین خاطر است، که از این لوله ها در محیط مرطوب مانند گلخانه ها استفاده بیشتری می شود. سطح لوله گالوانیزه روشن می باشد. همچنین از این لوله ها بیشتر برای انتقال آب استفاده می شود.
-
لوله داربستی
یکی دیگر از انواع لوله های فلزی، لوله های داربستی می باشد. همان طور که از نامش پیداست از این لوله ها برای سازه های داربستی و پروژه های عمرانی استفاده می شود. یکی از مواد اولیه این لوله ورق سیاه می باشد. این لوله ها را با استفاده از پیچ و مهره می توانند به صورت موقتی ببندند، سپس بعد از پایان کار آن را باز کنند. معمولا طول لوله های داربستی 6 متر و قطر خارجی آن 11.2 اینچ یعنی معادل 5 سانتی متر است.
لوله های داربستی به سه نوع لوله های سبک با ضخامت 2 سانتی متر، لوله های معمولی با ضخامت 2.5 سانتی متر و لوله های سنگین با ضخامت 3 سانتی متر تقسیم می شوند.
-
لوله گازی
یکی دیگر از انواع لوله های فلزی، لوله های گازی می باشد. از این لوله برای انتقال گاز در ساختمان های مسکونی، منازل و ساختمان های اداری استفاده می شود. یکی از مزیت هایی که این لوله ها باید داشته باشند، این است، که باید در برابر فشار تحمل و مقاومت زیادی داشته باشند. به خصوص در فصل زمستان، که استفاده از گاز بیشتر است.
-
لوله اسپیرال
در لوله های اسپیرال از ورق هایی استفاده می شود، که دارای خاصیت های مکانیکی و شیمیایی خاصی می باشند. در زمان رول فرمینگ ورق، غلطک ها به شکل خاصی قرار می گیرند. با قرار گیری خاص این غلطک ها لوله اسپیرال ایجاد می شود. سایز این لوله های اسپیرال از 16 اینچ تا 120 اینچ موجود می باشد، که با توجه به سایز آن ها قیمتشان متفاوت است. در سطح داخلی و خارجی این لوله ها برای پوشش دهی از مواد پلیمری مختلفی استفاده می شود. که این موضوع باعث مقاوم شدن لوله ها در برابر خوردگی می شود.
نتیجه گیری
در مقاله بالا به انواع لوله های فلزی اشاره شده است. شما می توانید با خواندن مقاله بالا با انواع لوله های فلزی و کاربردشان به صورت کامل آشنا شوید. شرکت خاورصنعت هما، بزرگترین و تخصصیترین مجموعه فعال در زمینه تولید لوله و پروفیل، به پشتوانه بیش از ۲۰ سال سابقه فعالیت در این حوزه، اصلیترین تأمین کننده لوله و پروفیل مبلی در این صنعت است. این شرکت با بیش از ۱۷ خط تولیدی لولهسازی، ۶ دستگاه نوار طولی و ۲ دستگاه برش شیت کن و همچنین کارگاه تولید قالب صنعتی، ماشینسازی و … در خدمت صنعت کشور میباشد. برای خرید پروفیل کلافی و یا خرید لوله فولادی بدون واسطه و با قیمت مناسب با شرکت خاورصنعت هما در تماس باشید.